Landenalmanak.nl Singapore

Republic of Singapore

Top 5 Reizen

Landenalmanak.nl Singapore

Singapore
Singapore ( © http://paulhoffman.at )

Singapore (officiële naam: Republic of Singapore) is het kleinste land van Azië. Het is een groep eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat van Johore. Beide zee-engten zijn zeer nauw. De Straat van Singapore is een deelzee van de Straat Karimata en daarmee weer van de Zuid-Chinese Zee. Het hoofdeiland, Singapore, is met het vasteland verbonden door een dam in het noorden en door een brug in het noordoosten. Er vindt veel landaanwinning plaats om de mensen te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen te kunnen aanleggen.

Het hoofdeiland Singapore heeft ongeveer een ruitvorm. Hiernaast zijn er nog meer dan 60 kleinere eilandjes die tot het land behoren. De oorspronkelijke vegetatie was Tropisch regenwoud maar hiervan is behalve op sommige van de eilanden weinig meer over. Grote Eilanden: Singapore, Jurong, Pulau Tekong, Pulau Ubin, Sentosa. De totale oppervlakte van het rijk bedraagt 692,7 km2.

Sinds de kolonisatie in 1819 is het aantal soorten dieren (zoogdieren, vissen, vogels) in Singapore met 87% afgenomen. Als gevolg van de ontbossing komt bijvoorbeeld de tijger niet meer voor in Singapore.


Klematis
Sultan Moskee ( © http://paulhoffman.at )

Top   ReageerMeer foto's van Singapore op www.worldphotos.nl


Werelderfgoedlijst Singapore

Klematis
Singapore bij nacht ( © - )

De werelderfgoedlijst van de UNESCO beval cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden


De Werelderfgoeden in Singapore:

  • In Singapore zijn geen Werelderfgoederen aangemerkt
Top   Reageer
Informatie Singapore

Inwoners
4,2 miljoen
(<0,3x t.o.v. NL)
Oppervlakte
697,1km2
(<0,3x t.o.v. NL)
BuurlandenIndonesië, Maleisië,
HoofdstadSingapore
ValutaSGD Singapore Dollars
Koers1 EUR Euro = 1.99 SGD Singapore Dollars
KlimaatTropisch klimaat
Beste reisperiodeFebruari t/m oktober
TemperatuurGemiddeld: minimum 25.3°C, maximum 32.4°C
TaalEngels, Chinees (Mandarijn), Maleis, Tamil
Tijdverschil+7 uur t.o.v. Nederland
InentingenIn principe niet nodig
VisumNee
GeldzakenVoldoende gelautomaten aanwezig


Top   Reageer
Handig! Valuta omrekenen

Als je net na aankomst bij de pin-automaat staat en je wilt weten hoeveel geld je moet pinnen of als je wilt controleren of je genoeg geld ontvangt als je euro's of dollars inwisseld. Met onderstaand schema kun je eenvoudig de omrekening maken. Let wel: de gebruikte koers kan fluctueren en daardoor gedateerd zijn.

1 EUR Euro = 1.99 SGD Singapore Dollars 1 EUR Euro = 0.77 USD US Dollar
0.1 SGD0.05 EUR20,- EUR39.88 SGD
0.2 SGD0.10 EUR50,- EUR99.69 SGD
0.5 SGD0.25 EUR100,- EUR199.38 SGD
1 SGD0.50 EUR150,- EUR299.06 SGD
10 SGD5.02 EUR20,- USD30.67 SGD
100 SGD50.16 EUR50,- USD76.68 SGD
1000 SGD501.56 EUR100,- USD153.37 SGD


Top   Reageer
Percentage Landenalmanak.nl

22.0%

Van de bezoekers van de reiswebsite Veeronline.nl Reisavonturen is ook in Singapore geweest. In hoeveel landen ben jij geweest? Tel ze op Veeronline.nl!
De wereldkaart met alle landen op Landenalmanak.nl Reisinformatie. Maak jouw eigen wereldkaart aan op Veeronline.nl Reisavonturen

Bezienswaardigheden Singapore

1

Driekwart van de inwoners van Singapore bestaat uit Chinezen en Chinatown is dan ook het culturele hart van Singapore. Je vindt hier veel restaurantjes en winkeltjesBron : http://paulhofmann.at

2

Orchard Road is dé winkelstraat. Hier vind je het ene na het andere kolossale winkelcentrum. Niet voor niets is de slogan hier "shop until you drop".Bron : -

3

De dierentuin van Singapore is één van de bekendste ter wereld. De dieren zitten niet in kooien en de verblijven zijn zo natuurlijk mogelijk ingerichtBron : -

4

Sentosa Island: Sentosa is een eiland onder Singapore dat volledig is omgebouwd tot pretparkBron : -

5

Het Jurong Bird Park is grootste vogelpark van Zuidoost Azië. Er zijn meer dan 8000 vogels van 600 verschillende soorten te vinden.Bron : -


Top   Reageer
Leuke tip Singapore

Klematis
Chinatown en Little India ( © http://paulhoffman.at )

In Little India waant u zich werkelijk in India en in Arab Street hangt daadwerkelijk die typsiche Arabische sfeer. Beroemd zijn hier in Singapore de talloze openluchtrestaurants waar u heerlijk kunt eten in een ongëvenaarde ambiance. Nog steeds hangt hier de onmiskenbare atmosfeer van exotische ruikende producten en hoor je in de kleine straatjes de handelaren hun koopwaar aanprijzen.


Top   Reageer
Vervelend in Singapore

Singapore is één van de modernste en schoonste steden van Azië. In veel opzichten lijkt het op een grote stad in Amerika; wolkenkrabbers en tientallen shoppingmalls met airconditioning. Verder een modern metrosysteem, snelwegen en één van de beste vliegvelden ter wereld. Alles is georganiseerd, alles is schoon. Dit wordt bereikt door een zeer autoritaire opstelling van de politie. Singapore kent zware straffen voor kleine vergrijpen. Een van de bekenste is het verbod om kauwgom op straat te gooien. Overigens is Singapore een van de weinige autoritaire landen die succesvol en corruptievrij zijn.


Top   Reageer
Jouw mening over Singapore

Gemiddeld :

7.8

- Als vakantieland 8
- Als avontuurlijk land 7.5
- Geschikt met kinderen 6.5
- Veilig vakantieland 10
- Goedkoop vakantieland 7
Aantal reacties gegevens :2

Jouw mening
Ervaringen van reizigers over Singapore

Er is nog geen reiservaring gegeven.Top   Reageer
Test jouw wereldkennis

Geschiedenis Singapore

Klematis
Singapore bij nacht ( © - )

In 1819 werd Singapore, dankzij de bemiddeling van Stamford Raffles, door het sultanaat Malacca overgedragen aan de Britse Oost Indische Compagnie (EIC). Het eiland werd spoedig onder controle van de Britse overheid gebracht. De Britten hebben vervolgens Singapore, Malacca en Penang samengevoegd tot de Strait Settlements. Deze Strait Settlements zijn in 1867 overgegaan in een kroonkolonie.

Na 1946 vielen de Strait Settlements uit elkaar. Malacca en Penang zijn tot Maleisië gaan behoren en Singapore is een aparte kroonkolonie geworden. Vanaf 1959 kreeg Singapore intern zelfbestuur en in 1963 is het eiland alsnog tot de onafhankelijke Federatie van Maleisië, Sabah en Sarawak gaan behoren. Na een periode van onenigheid tussen Singapore en de centrale regering in Kuala Lumpur, werd Singapore op 9 augustus 1965 uit de Federatie gezet, waarna Singapore een onafhankelijke republiek werd.

Krachtens de in 1965 aangenomen constitutie is Singapore een republiek met een parlementair regeringssysteem. Politieke macht berust bij de minister-president en het kabinet. De minister-president is de leider van de regerende partij of coalitiepartijen met een meerderheid in het parlement. De president oefent als staatshoofd alleen ceremoniële verplichtingen uit. In 1991 zijn constitutionele hervormingen aangenomen, waardoor de president meer autoriteit heeft op verschillende terreinen.

De president mag voorts 9 genomineerde parlementsleden (NMP) aanstellen uit een gezelschap dat door een speciaal geselecteerd comité is genomineerd. Deze parlementsleden hebben dezelfde rechten als andere parlementariërs (MP), behalve dat ze niet mogen stemmen op constitutionele zaken of financiën. De maximale zittingsduur van een kamerlid is 5 jaar.

De partij People's Action Party (PAP) regeert Singapore vanaf 1959. Bij de laatste verkiezingen van 2001 won PAP 82 van de in totaal 84 zetels. De grondwet bepaalt dat minstens drie oppositieleden in het parlement zitting moeten hebben. Omdat bij de laatste verkiezingen slechts twee opposanten werden verkozen kreeg de "beste verliezer" van de oppositie een zetel als "non-constituency MP" toegewezen.

Sedert 12 augustus 2004 is Lee Hsien Loong premier, voorheen vice-premier en minister van Financiën. De functie van minister van Financiën zal hij blijven bekleden. De voormalige eerste minister Goh Chok Tong is benoemd tot Senior Minister in het nieuwe Kabinet. Hij zal tevens voorzitter van de Monetaire Autoriteit van Singapore worden, een post die Lee voorheen bekleedde. Voor de " godfather" van Singapore, oud-premier Lee Kuan Yew (de vader van Lee Hsien Loong) die in het vorige kabinet de functie van Senior Minister bekleedde, werd een nieuwe positie als 'Minister Mentor' gecreëerd zodat hij nog steeds deel blijft uitmaken van de nieuwe regeringsploeg bron: minbuza.nlTop   Reageer

Het luxe Rafless Hotel
Het luxe Rafless Hotel ( © http://paulhoffman.at )
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.