Landenalmanak.nl Japan

De oorsprong van de zon

Top 5 Reizen

Landenalmanak.nl Japan

Japan (Yamato is de naam voor het oude Japan) is een eilandenrijk ten oosten van het Aziatische continent, dat bestaat uit meer dan 3000 eilanden. De bevolking concentreert zich echter voornamelijk op de eilanden Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu.

Japan bestaat voornamelijk uit de vier grote eilanden: (van noord naar zuid) Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Honshu is het grootste eiland; hierop zijn de belangrijkste steden van Japan gevestigd. Tevens behoren de Ryukyu-eilanden in het zuiden van de vier grote eilanden tot Japan, samen met vele andere kleinere eilanden. Het land is verdeeld in 47 prefecturen. Op Hokkaido ligt een gebied waar onder meer de Ainu wonen, de oorspronkelijke bewoners van Japan.

De algemene eigenschappen van de vier belangrijke eilanden zijn: besneeuwde steile bergen (waaronder de beroemde vulkaan Fuji), korte rivieren, beboste hellingen, onregelmatige en mooie meren en kleine, vruchtbare vlaktes. Op het gecultiveerde land, dat slechts 11% van totaal het landgebied van Japan vormt, is de bevolkingsdichtheid zeer hoog.

Het Japanse onderwijssysteem, opgezet na de Tweede Wereldoorlog, is één van de meest efficiënte in de wereld. Negen jaar scholing is verplicht, hoewel de grote meerderheid van burgers een veel langere schoolperiode doormaakt. De twee belangrijke nationale universiteiten zijn die in Tokio en Kyoto. De levensstandaard is drastisch verbeterd vanaf de jaren '50, en de Japanners hebben het hoogste inkomen per hoofd van alle Aziaten. De programma's voor maatschappelijk welzijn en ziekteverzekering zijn vrij uitvoerig. Sinds 1961 heeft Japan een ziekteverzekeringssysteem dat elk van zijn burgers voorziet van noodzakelijke gezondheidszorg. De belangrijke zorgen zijn vergrijzing en overbevolking.

Japan is een vulkanische eilandenboog en behoort tot de seismisch meest actieve gebieden ter wereld. De aardbevingen worden veroorzaakt door platentektoniek. De Pacifische plaat en de Filipijnse plaat duiken langzaam (enkele centimeters per jaar) naar beneden onder de Euraziatische plaat. Dit proces, waarbij de platen zich moeizaam langs elkaar wringen, veroorzaakt grote spanningen. De plaatselijk in de loop der vele jaren opgebouwde spanning kan zich ontladen in een plotselinge verschuiving, de aardbeving.


Top   ReageerMeer foto's van Japan op www.worldphotos.nl


Informatie Japan

Inwoners
127,5 miljoen
(7.5x t.o.v. NL)
Oppervlakte
377.819 km2
(9.0x t.o.v. NL)
BuurlandenNoord-Korea, Rusland, Zuid Korea,
HoofdstadTokio
ValutaYen (¥)
Koers
KlimaatVariërend van subtropisch tot subarctisch
Beste reisperiode
Temperatuur
TaalJapans
Tijdverschil
Inentingen
Visum
Geldzaken


Top   ReageerPercentage Landenalmanak.nl

9.9%

Van de bezoekers van de reiswebsite Veeronline.nl Reisavonturen is ook in Japan geweest. In hoeveel landen ben jij geweest? Tel ze op Veeronline.nl!
De wereldkaart met alle landen op Landenalmanak.nl Reisinformatie. Maak jouw eigen wereldkaart aan op Veeronline.nl Reisavonturen

Bezienswaardigheden Japan

De top 5 voor Japan is nog niet volledig. Geef jouw tips door via info(at)landenalmanak(.)nl


Top   Reageer
Jouw mening over Japan

Gemiddeld :

7.4

- Als vakantieland 9
- Als avontuurlijk land 10
- Geschikt met kinderen 4
- Veilig vakantieland 10
- Goedkoop vakantieland 4
Aantal reacties gegevens :1

Jouw mening
Ervaringen van reizigers over Japan

Er is nog geen reiservaring gegeven.Top   Reageer
Reistips Japan

Kyoto

Japan - Kyoto is een stad in Japan met een bevolking van rond de 1,5 miljoen personen. Vroeger was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan. Het gebied van Kyoto is pas door mensen bewoond vanaf de 7e eeuw, en wel door de Hata-clan die Japan binnenkwam vanuit Korea. Tijdens de 8e eeuw werden boeddhistische godsdienstige autoriteiten erg mac  Lees meerTop   Reageer
Test jouw wereldkennis

Geschiedenis Japan

Omstreeks de 4e eeuw voor Christus vindt de introductie van de rijstbouw in Japan plaats. In de twee eerste eeuwen van onze jaartelling ontstaan contacten met China. Na het jaar 500 vindt het Boeddhisme ingang, worden de eerste tempels gebouwd en wordt een Japanse afgezant gezonden naar het hof van de Tang dynastie. De hoofdstad wordt in 794 van Nara naar Kyoto verplaatst. Daarop volgen de Japanse Middeleeuwen; zij vormen een periode van langdurige strijd om de macht.

In 1543 landen de Portugezen in Japan en in 1600 strandt het Nederlandse schip "De Liefde". Juist in deze periode slaagt de latere Shogun erin om bij de slag van Sekigahara een einde te maken aan de feodale twisten: het begin van de Tokugawa periode. In dit tijdperk is de Nederlandse handelspost op Deshima (Nagasaki) het enige contact met de rest van de wereld. Na een langdurige periode van relatieve stabiliteit en isolement moet Japan zich in 1858 onder Amerikaanse militaire druk openstellen voor de handel met de buitenwereld. Japan industrialiseert in hoog tempo en wint de Russisch‑Japanse oorlog (1905). De deelname van Japan aan de Eerste Wereldoorlog blijft beperkt. In 1923 verwoest een zware aardbeving een groot deel van Tokio.

De crisis van de jaren dertig treft Japan zwaar. Een veroveringsoorlog in Azi ë wordt ingezet, allereerst in Mantsjoerije en China. In 1941 volgt de aanval op Pearl Harbour, en op 15 augustus 1945 geeft Japan zich na de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki over. Na het uitbreken van de oorlog in Korea maakt Japan een stormachtige groei door, die het land maakt tot een economische supermacht. bron: minbuza.nlTop   Reageer

Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.