Landenalmanak.nl Martinique

Martinique, overzees departement van Frankrijk

Top 5 Reizen

Landenalmanak.nl Martinique

Martinique is een eiland in de Caribische Zee, ongeveer 700 kilometer ten zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. Het ligt ten zuiden van Dominica en ten noorden van Saint Lucia, en behoort tot de Bovenwindse eiland van de Kleine Antillen. Martinique telde tijdens de laatste census 381.325 (1999) inwoners. <BR><BR> Martinique is een Frans overzees departement (nummer 972). De hoofdstad is Fort-de-France . Martinique vormt met Guadeloupe, dat ongeveer 150 kilometer noordelijker ligt, de Franse Antillen. Martinique is verdeeld in vier arrondissementen: Fort-de-France; Marin; Saint-Pierre; en LaTrinité. <BR><BR> Martinique werd in 1635 gekoloniseerd door Frankrijk. Het eiland is zeer kwetsbaar voor natuurrampen: gemiddeld eens in de vijf jaar geschiedt er een. Die varieert tussen allesverwoestende orkanen, overstromingen en vulkanische activiteiten. <BR><BR> De totale oppervlakte is 1.102 km². Martinique is van noordwest naar zuidoost ongeveer 60 kilometer lang. Het hoogste punt is de vulkaan Mont Pelée (1397 meter). <BR><BR> De economie is gebaseerd op suikerriet, bananen, toerisme en lichte industrie. De suikerproductie is sterk gedaald, het merendeel van het suikerriet wordt tegenwoordig gebruikt voor de productie van rum. Bananen worden geëxporteerd, met name naar Frankrijk. Het gros van de voedselvoorziening moet geïmporteerd worden, hetgeen leidt tot een chronisch handelstekort waardoor Frankrijk jaarlijks veel financiële steun moet verlenen. <BR><BR> >> Bezoek voor meer informatie over Martinique de website <a href="http://www.reisgraag.nl/vakantie_martinique/" target=reisgraag>Reisgraag.nl</a>


Top   ReageerMeer foto's van Martinique op www.worldphotos.nl


Informatie Martinique

Inwoners
0,4 miljoen
(<0,3x t.o.v. NL)
Oppervlakte
1100 km²
(<0,3x t.o.v. NL)
BuurlandenDominica, Saint Lucia,
HoofdstadFort-de-France
ValutaEuro
Koers1 EUR Euro = n.v. Euro
KlimaatTropisch: regenseizoen van juni tot oktober. Orkanen komen voor.
Beste reisperiodejanuari t/m april
Temperatuur
TaalFrans
Tijdverschil-5 uur (in de winter)
Inentingen
Visum
Geldzaken


Top   ReageerPercentage Landenalmanak.nl

1.6%

Van de bezoekers van de reiswebsite Veeronline.nl Reisavonturen is ook in Martinique geweest. In hoeveel landen ben jij geweest? Tel ze op Veeronline.nl!
De wereldkaart met alle landen op Landenalmanak.nl Reisinformatie. Maak jouw eigen wereldkaart aan op Veeronline.nl Reisavonturen

Bezienswaardigheden Martinique

1

De Mont Pelée is een vulkaan en tevens met 1.400 meter het hoogste punt van het eiland. In 1902 had deze vulkaan een uitbarsting waar veel mensen bij omkwamen. Bezoek het Museum van Vulkanologie.

2

In het St. James Distillery & Rum Museum in het plaatsje Sainte-Marie kun je allerlei informatie verkrijgen over de soorten rum van Martinique. Toegang is gratis.

3

In het waterpark Les Jardins de La Mer zijn zes waterbiotopen te vinden: het moeras, de lagune, de rivier, het rif, de mangrove en het koraal. Het park is van dinsdag tot en met zondag geopend.

4

Het Les Salines Beach is het mooiste strand van het eiland Martinique. Aan deze schitterende helderblauwe zee ligt een lang, hagelwit strand met veel palmbomen. Ook kun je hier duiken of snorkelen naar de prachtige koraalriffen of tropische vissen.

5

De Saint-Louis kathedraalis gelegen in de hoofdstad van Martinique, Fort-de-France. Het is een rooms-katholieke kerk en tevens een nationaal Frans monument. Hij is volledig uit hout gebouwd.


Top   Reageer
Jouw mening over Martinique

Gemiddeld :

0

- Als vakantieland 0
- Als avontuurlijk land 0
- Geschikt met kinderen 0
- Veilig vakantieland 0
- Goedkoop vakantieland 0
Aantal reacties gegevens :

Jouw mening
Ervaringen van reizigers over Martinique

Er is nog geen reiservaring gegeven.Top   Reageer
Test jouw wereldkennis

Geschiedenis Martinique

Aanvankelijk werd Martinique bevolkt door Arowakken-indianen die er meer dan 2000 jaar woonden. Vervolgens drongen de Caribindianen binnen, die de Arowakken hebben uitgeroeid. Columbus ontdekt Martinique op 15 juni 1502 . In 1635 landden Franse kolonisten op het eiland. Ze roeiden de Indianen uit, stichtten het eerste stadje (Saint-Pierre), en introduceerden het verbouwen van suikerriet. Als gevolg van oorlogen en verdragen ging Martinique verschillende keren van Franse in Britse handen over. Vanaf 1816 behoort het definitief tot Frankrijk. <BR><BR> Bij een verschrikkelijke uitbarsting van de Mont Pelée op 8 mei 1902 verzwolgen gloedwolken de toenmalige hoofdstad Saint-Pierre en werden alle inwoners van stad en directe omgeving - zo"n 30.000 mensen - op 2 na gedood. Op 19 maart 1946, werd Martinique een overzees departement. <BR><BR> Josephine de Beauharnais, de echtgenote van Napoleon Bonaparte werd op 23 juni 1763 geboren op Martinique, als dochter van een havenmeester. bron: minbuza.nlTop   Reageer

Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.