2492##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De oude stad Efeze

De oude stad Efezeturkije - turkije - De antieke stad Efeze, of kortweg Efes in het Turks, was een van de bloeiende metropolen van de klassieke oudheid. De archeologische site behoort tot de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. Bij de kassa hebben we de keuze voor alleen een ticket voor Efeze, of een combinatie ticket voor het Terraces Houses museum en de Basilica van Sint Johannes. Omdat we de basiliek later ook willen bezichtigen, kiezen we voor de combinatie. Voor de ingang spreekt een oudere man ons in het Nederlands aan. Of we een rondleiding willen? We bedanken hiervoor. We vertrouwen op onze eigen reisgids. Bij de manquette van het Efes complex, lezen we de toelichting van ieder gebouw in de reisgids. Dit geeft een goed overzicht over het complex. We starten onze route bij het kleine theater. Een ronde met stenen opgebouwde arena. We passeren de restanten van de poort van Hercules. Via de zuilengalerij loopt de weg naar beneden. We kijken uit op de bibliotheek en de agora, het vroegere centrale plein van de stad Efes. Dit plein lag vroeger aan zee, maar tegenwoordig begint het water enkele kilometers verderop. Langs de weg staan verschillende tempels. De tempel van Hadrianus behoort tot de mooiste. Vooral de figuren in de marmeren overkapping zijn goed bewaard gebleven. In 1970 heeft men de Bibliotheek van Celsus gerenoveerd. De twee verdiepingen hoge facade was door aardbevingen verwoest. Nu geeft het een beeld van de pracht uit de oudheid. Dit bouwwerk, oorspronkelijk uit 114 nC is het mooiste bouwwerk van Efeze. Toch is ook het grote theater indrukwekkend. De grote half ronde arena bood vroeger plaats aan 25.000 toeschouwers.

Top turkije
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.