2489##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De Titanic Scheepswerf

De Titanic ScheepswerfNoord Ierland - We steken de Lagan rivier over en komen in het Titanic Quarter. Moderne appartementen verrijken tegenwoordig de kade. Ooit werden hier de indrukwekkende zeeschepen gebouwd. De bekendste was de Titanic. In 1911 werd het 269 meter lange schip te water gelaten. Helaas maar voor één vaart. Door een aanvaring met een ijsberg verging het schip al op haar eerste tocht naar Amerika. Op de plek waar het schip gebouwd is, ligt tegenwoordig de Titanic Experience Center. Een modern museum waar de bouw, het te water laten en de ondergang van het schip getoond worden. Het is druk in het museum. Erg druk. Waarschijnlijk heeft iedereen vandaag voor het bezoek aan de Experience gekozen vanwege de regen buiten. Er ontstaan rijen in het museum om een volgende ruimte in te kunnen lopen. Voor de leukste attractie staat ook een rij. Borden geven een wachttijd aan van zeker twintig minuten. In karretjes bewegen we over de oude scheepswerf en keren door het achtersteven van het schip weer terug. Bouwvakkers zijn bezig aan het schip. Een leuke en mooie attractie. Op een rond scherm wordt getoond hoe de verschillende verdiepingen van de Titanic er vroeger uitgezien hebben. Je staat er midden in. Even waan ik mij aan boord van het historische schip. Aan het einde van de rondleiding laat een film zien hoe men het schip op de bodem van de oceaan aan trof. Het ligt op 3.800 meter diepte. Het schip is in tweeën gebroken. Buiten het museum regent het nog steeds. Dit geeft de stad direct een sombert beeld. Met de paraplu op loop ik naar het schip de SS Nomadic. Met dit schip werden passagiers vanuit Frankrijk vervoerd, die later aan boord van de Titanic zijn gestapt. Het is leuk te zien hoe het kleinere zusje van de Titanic gebouwd is.

Top
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.