2487##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De Rolli paleizen van Genua

De Rolli paleizen van GenuaItalie - Italie - In de omgeving van de Via Garibaldi staan de paleizen van Genua op een rij. In 1576 stelde de republiek Genua een lijst met de belangrijkste adellijke paleizen van de stad. De paleizen op deze lijst, de ?Palazzi dei Rolli?, hadden het voorrecht om staatsgasten te mogen ontvangen. De meeste paleizen dateren uit de periode tussen de 16de en 18de eeuw. De paleizen op lijst kwamen in 2006 op de Unesco Werelderfgoedlijst te staan. Het Palazzo Rosso en Palazzo Bianco zijn als museum te bezichtigen. Helaas zijn beide musea op maandagen gesloten. Het stadhuis, dat ook in een voormalig paleis gevestigd is, is wel open. Een beveiliger gebaart dat we naar binnen mogen lopen. Vanaf de balustrade op de eerste verdiepingen kunnen we de pracht van dit paleis bewonderen. Achter de Via Garibaldi loopt een kabeltram naar het hoger gelegen gedeelte van Genua. De kabeltrein is tijdelijk gratis. We stappen in. Het blijkt dat we in het openbaar vervoer nog een mondkapje moeten dragen. Die hebben we niet bij ons. Zonder mondbedekking rijden we mee naar boven. Vanaf het plateau hebben we uitzicht over de stad. We zien de oude stad liggen en de kerktorens van de kerken die we gepasseerd zijn. Ook zien we verderop het Palazzo Principe liggen. Dit is een paleis dat op maandag wel geopend is voor publiek. Voordat we hier naar toe wandelen, bestellen we eerst iets te eten en te drinken. Het is vandaag dertig graden en drukkend warm. Het paleis ligt ongeveer op een half uurtje lopen. Om de drukke autoweg te mijden, nemen we de smallere parallel straatjes. Hier lopen we ook in de schaduw. Dit blijken echter de straatjes te zijn, die Gaia gisteren afgeraden heeft om ?s avonds te bezoeken. Ook overdag voelt het niet fijn. Veel hangjongeren domineren het straatbeeld. We besluiten via de doorgaande weg verder te lopen. Wanneer we metrohalte Dinegro zien, blijken we tot onze stomme verbazing voorbij het paleis gelopen te zijn. Wanneer we terug lopen, blijken we pal langs de ingang gelopen te zijn. Villa del Principe, zoals het daadwerkelijk heet, is in 1521 gebouwd in opdracht van een admiraal van Keizer Karel V. Het paleis werd buiten de stadsmuren gebouwd nog voor de Palazzi dei Rolli. In totaal zijn er twintig kamers. Tien in de vrouwenvleugel en tien in de mannenvleugel. De kamers zijn prachtig en geven een beeld hoe men in de 16de eeuw geleefd heeft.

Top Italie
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.