2484##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De Plitvice meren

De Plitvice merenKroatië - De Plitvicemeren zijn een van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden in Kroatië. Gelegen in het centrale deel van het land, in het Nationaal Park Plitvicemeren, zijn deze meren een reeks van zestien terrasvormige meren die met elkaar verbonden zijn door watervallen en stroomversnellingen. De meren variëren in grootte en diepte, en hebben elk hun eigen unieke kenmerken en kleuren, van felblauw tot groen en turquoise. Het park biedt bezoekers verschillende wandelroutes en uitkijkpunten om de schoonheid van de meren te bewonderen. De Plitvicemeren zijn ook de thuisbasis van een rijk en gevarieerd ecosysteem, met honderden planten- en diersoorten die er leven, waaronder zeldzame en bedreigde soorten. Bezoekers kunnen hier verschillende soorten vogels, vlinders en zelfs beren spotten. Het Nationaal Park Plitvicemeren is het oudste nationale park in Zuidoost-Europa en werd in 1979 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege zijn unieke natuurlijke schoonheid en ecologische waarde. Het park trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers van over de hele wereld. Naast wandelen en genieten van het adembenemende landschap, biedt het park ook activiteiten zoals kajakken, fietsen en vissen. Er zijn verschillende restaurants en cafés in het park waar bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten en drankjes. Een bezoek aan de Plitvicemeren is een onvergetelijke ervaring die de schoonheid van de natuur op zijn best laat zien. Het park is geopend van begin april tot eind oktober en biedt bezoekers een unieke kans om de prachtige Kroatische natuur te verkennen en te ontdekken.

Top
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.