2448##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Het Vorstendom Liechtenstein

Het Vorstendom LiechtensteinLiechtenstein - Liechtenstein - Het Vorstendom Liechtenstein is een dwergstaat zonder kust in het midden van Europa. Vanaf de Zwitserse snelweg zien we het kleine Prinsendom aan de overzijde van de Rijn rivier al liggen. Bij Gamprin steken we de grens over. Meer dan een brug met de twee landsvlaggen er op is het niet. Het is verbazingwekkend dat direct over de brug de meeste auto?s met het zwarte kenteken van Liechtenstein rijden. In Zwitserland is het Liechtensteinse kenteken ons niet opgevallen. Via Schaan rijden we naar de hoofdstad Vaduz. Liechtenstein is een klein land ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk. De hoofdstad telt maar vijfduizend inwoners. Eigenlijk loopt er maar een hoofdweg van noord naar zuid door het land. Wij overnachten in Triesen. Een plaatsje net ten zuiden van Vaduz. Bij het hotel kunnen we gebruik maken van de incheck automaat. Na alle gegevens ingevoerd te hebben, ontvangen we ons kamernummer en de kamersleutel uit de automaat. De tweeënhalve kilometer naar de hoofdstad vinden we net te veel om te lopen. Ook is de doorgaande route geen leuke weg om langs te lopen. We rijden met de auto terug naar Vaduz. In het centrum, in het voetgangersgebied, bestellen we wat te drinken en te eten.

Top Liechtenstein
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.