2443##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De 300 meter hoge Kindom Tower

De 300 meter hoge Kindom TowerSaudi-Arabië - Vanaf het platform op 200 meter zien we de hele stad liggen. Ons hotel, het fort, de moskee aan de rand van de stad en recht voor ons de Kingdom Tower. Deze wolkenkrabber in de vorm van een flesopener is de hoogste van de stad. Zo van boven schatten we de afstand op 1,5 tot 2 kilometer. We besluiten dit lopend af te leggen. Zo maken we ook de sfeer van de stad mee. Wanneer we iets willen drinken bij een Italiaans restaurant, schrikken we van de prijzen. Een cola kost vier keer zoveel als vanochtend op het Deeraplein. We staan weer op. Verderop bij de Starbucks hebben we meer succes. De skybridge in de Kingdom Tower is bereikbaar vanuit het winkelcentrum onder het gebouw. Een groot en luxe shoppingcenter. Ook de entree voor de Skybridge is relatief duur. Toch gaan we even later met de lift omhoog. Vanaf de skybridge bovenin de 302 meter hoge wolkenkrabber, zien we heel Riyadh liggen. Het is vijf uur, maar de zon staat al laag boven de stad. Onder ons zien we het autoverkeer tergend langzaam vooruitkomen in de avondspits op de brede boulevards. De infrastructuur is echt een probleem voor deze stad.

Top
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.