2408##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der TauberDuitsland - Duitsland - Binnen de stadsmuren van Rothenburg ob der Tauber is iedere straat mooi om te zien. Oude huizen met typisch Duits vakwerk. We komen de oude stad binnen via de Galgentor poort. Via een smalle trap klimmen we hier op de stadsmuur. Vanaf de stadsmuur kijken we op Rothenburg. We kijken op de huizen en achtertuinen van de lokale bevolking die ongetwijfeld mee profiteren van de vele toeristen. Rothenburg is weliswaar een toeristische stadje, maar er wonen ook gewoon mensen. Aan het einde, bij de Klingentor poort, eindigt de omloop over de stadsmuur. We dwalen verder door de straatjes. Wanneer we door een klein poortje gaan, komen we in de kloostertuin. Het voormalige benedictijnen klooster is tegenwoordig een museum. We volgen de buitenmuren van de stad en komen bij de Burgtor poort. Achter deze poort ligt de Burggarten. Op deze steile rotspunt aan de Tauber vallei lag vroeger de Rothenburg burcht. In de 12de en 13de eeuw raakte de burcht in verval. Bij een aardbeving in 1356 stortte het kasteel in. Alleen de Blasiuskapel is herbouwd in oorspronkelijke staat. De kapel is tegenwoordig een gedenkplaats voor de gevallenen tijdens oorlogen. Vanaf dit punt van de voormalige burcht kijken we in het diepe dal van de Tauber rivier. Ook zien we hiervandaan de contouren van de stad Rothenburg achter ons liggen. Via de smalle straatjes keren we terug naar de markt. Het stadhuis aan het plein bestaat uit twee gedeelten. Het achterste gedeelte is gotisch. Het voorste gedeelte aan het marktplein is in renaissance stijl. Het gotische gedeelte dateert uit de 13de eeuw en is het oudste deel van het stadhuis. De St Jacobskerk kunnen we wel in. In de kerk staat het bloedaltaar, een houtsnijwerk van de destijds beroemde Tilman Riemenschneider. Na een drankje op een terras wandelen we naar het andere uiteinde van de ommuurde stad. Af en toe lopen we een stukje over de stadsmuren. De Sieberstoren is het bekendste punt van Rothenburg. Deze toren en het vakwerkhuis er voor staat op iedere afbeelding van de stad.

Top Duitsland




Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nl



Top   Contact




Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.