2401##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De historische oude stad van Jeddah

De historische oude stad van JeddahSaudi-Arabië - In de historische binnenstad van Jeddah bevinden zich nog veel oude Ottomaanse huizen. Karakteristieke witte huizen met houten balkons. Sommige panden zijn zwaar vervallen. Op andere plaatsen worden de oude huizen gerestaureerd. De binnenstad van Jeddah staat sinds enkele jaren op de Unesco werelderfgoedlijst. De smalle straatjes vormen een waar doolhof. Overal zijn winkeltjes, al zijn rond het middaguur lang niet alle winkels open. We passeren het Nasseef House, een groot Ottomaans huis van een rijke familie uit de achttiende eeuw. We doorkruisen de straatjes van oost naar west. In een klein straatje vinden we een lokaal restaurantje. Er is nog net een tafeltje vrij. Wij kiezen voor vis. Jeddah ligt tenslotte aan zee. In een bak wijzen we drie moten zalm aan. Even later wordt de bereide zalm met rijst geserveerd. Rond ons zitten vooral lokale mensen te eten, al zijn de meeste arbeidsmigranten. Het is niet gebruikelijk lang te tafelen in Saudi-Arabië. Terwijl wij in het restaurant zitten zijn de meeste tafeltjes rond ons al twee keer gebruikt. We hebben nog zalm over. We geven het aan twee oude mannen aan het tafeltje naast ons. Ze pakken het gretig aan. Weer buiten merken we hoe warm het is. Of beter gezegd hoe vochtig warm het is. Het is rond de vijfendertig graden, maar door de hogere luchtvochtigheid voelt het drukkend warm. Op weg naar de noord poort, de Bab Jadid, proberen we zoveel mogelijk in de schaduw te lopen. Tussen de poort en de historische Shafei moskee wordt hard gewerkt aan de restauratie. Overal zijn bouwvakkers bezig met herstelwerkzaamheden. Praktisch ieder pand in deze straten wordt onderhandel genomen. Ook hier wordt alles ineens aangepakt.

Top
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.