2399##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De Fürstensteig bergwandeling

De Fürstensteig bergwandelingLiechtenstein - Liechtenstein - Het pad loopt gelijk fors omhoog. Het dorpje achter ons wordt snel kleiner en kleiner. Wanneer we boven de bomen komen, bij de steile kale rotsen, wordt ook het pad ruiger. We stappen van rotsblok op rotsblok en vermijden het losse grind. Honderden meters onder ons in het dal zien we Liechtenstein liggen en de Zwitserse berghellingen en de Rijn die de beide landen scheidt. Wat een prachtig gezicht. Op de smalle en moeilijke stukjes zijn staalkabels aan de rotsen bevestigd. Dit geeft extra houvast. Het pad is amper één meter breed. Naast het pad gaat het soms honderden meters naar beneden. De waarschuwing die we mee kregen was niet voor niets. Na een uurtje lopen komen we op de top van de Fürstensteig. Hier kijken we beide dalen in. Links Liechtenstein en Zwitserland en rechts de glooiende Oostenrijkse heuvels. Een kudde koeien en het geluid van de alpenbellen maken het plaatje compleet. Op dit punt hebben we een keuze. We kunnen om de berg terug naar Gaflei of we kunnen de route vervolgen over de Drei Schwestern bergkam naar het bergdorp Planken. Wij kiezen voor deze laatste en zwaardere optie. Vanaf de Fürstensteig zien we het smalle pad tegen de berghelling liggen. We gaan op pad naar het volgende doel, de top van de Gafleispitz. Via het smalle pad tegen de berghelling komen we hoger en hoger. Het is mooi weer vandaag voor de wandeling. De zon schijnt en het is droog. Een sluierbewolking dempt af en toe de zon. Prima wandelweer. Op de top van de Kuegrat staat een groot kruis. Via staalkabels klimmen we het laatste stukje tot de top.

Top Liechtenstein
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.