2389##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Walvissen spotten bij Husavik

Walvissen spotten bij HusavikIJsland - IJsland - Om half negen wandelen we naar de haven voor de walvissafari. We stappen aan boord van de boot Náttfari, een voormalig vissersschip. Nu staan er bankjes aan boord. We moeten aan boord een mondkapje dragen. Dit is verplicht volgens de IJslandse wet omdat geen afstand gehouden kan worden, krijgen we uitgelegd van Laugey, de gids aan boord. Ook krijgen we een water- en winddicht pak uitgereikt. Het is weliswaar vandaag prima weer, maar op zee kan het fris zijn, waarschuwt Laugey. Even later verlaten we de haven. Er zijn iets meer dan zestig mensen aan boord. Op het eerste gezicht lijkt dit veel, maar er is redelijk wat bewegingsvrijheid. Laugey geeft aan wanneer walvissen gespot worden. Wanneer zij twaalf uur zegt is het recht voor de boot. Drie uur is rechts en negen uur is links van de boot. Na een half uurtje varen spot de schipper een walvis. Het omhoog spuitende water laat zien waar het dier zich bevindt. Het blijkt niet één walvis te zijn, maar twee bultruggen zwemmen bij elkaar. Ze komen af en toe aan de oppervlakte. Een waanzinnig mooi gezicht om deze kolossale dieren van zo dichtbij te mogen bekijken. Na enkele minuten boven water geweest te zijn, duiken de walvissen weer de diepte in voor voedsel. Bij zo?n duik komt hun staart boven het zeewater uit. Meestal blijft een walvis vervolgens zes tot zeven minuten onder water om daarna weer adem te halen. Een walvis kan echter tot veertig minuten onder water blijven. Gelukkig voor ons laten de walvissen zich al snel weer enkele honderden meters verderop zien. We zien de walvissen enkele keren terugkeren. Walvissen komen in de zomer naar IJsland voor het voedselrijke water. Na de zomer zwemmen ze terug naar het Caribisch gebied om te paren in warmer water.

Top IJsland
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.