2386##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De slavenmarkt van Cidade Velha

De slavenmarkt van Cidade VelhaKaapverdië - We passeren restanten van een oude kerk. Deze kerk is pas sinds enkele jaren ontdekt. Er is hier waarschijnlijk nog zoveel te ontdekken onder de grond. Bananastreet is een gezellig straatje met kleine witte huisjes. Deze straat was vroeger alleen voor de Portugezen. Nu zitten er vooral souvenirs zaakjes. Achter het straatje staat de oudste kerk van Kaapverdië. De kerk is gebouwd door slaven, maar zij mochten hier zelf niet komen. Alberto wijst naar een ruïne op de rotsen. Dat was de kerk voor de slaven. De tocht eindigt bij de pilaar op de Slavenmarkt. Op dit plein werden de slaven vroeger verhandeld. Slaven werden aan de pilaar vastgebonden, zodat potentiële kopers ze goed konden bekijken. Boven de oude stad ligt het fort. Dit is een Spaans fort. De Spanjaarden vielen in 1578 het eiland aan. De Portugese verdediging was niet opgewassen tegen de kanonskogels van de Spanjaarden. De Spanjaarden namen de stad over en bouwden op de top een nieuwe vesting. Vanaf de muren van het Forte Real de São Filipe, zie ik de vallei waar we gewandeld hebben. Ook zie ik de oude stad en de kustlijn.

Top
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.