2385##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Schloss Vaduz het kasteel op de heuvel

Schloss Vaduz het kasteel op de heuvelLiechtenstein - Liechtenstein - In het centrum, in het voetgangersgebied, bestellen we wat te drinken en te eten. Hiervandaan begint ook de wandeling naar het Schloss Vaduz. Het kasteel uit 12de eeuw ligt op de rotsen boven de stad. In de eeuwen daarna is het kasteel veelvuldig aangepast en uitgebouwd. Sinds 1712 behoort het slot tot het eigendom van de vorsten van Liechtenstein. Sinds 1938 is het kasteel de vaste verblijfplaats van de koninklijke familie. Het kasteel is niet te bezichtigen. Wel hebben we van de hoogte mooi zicht op de Liechtensteinse hoofdstad. Voordat we het Vorstendom Liechtenstein verlaten gaan we nog één keer naar het kasteel. Eergisteren, toen we te voet naar het kasteel gingen, stond de zon precies verkeerd. In de ochtend schijnt de zon op de residentie van het vorstendom. Dit keer rijden we met de auto omhoog. Wel zo makkelijk. De zon schijnt ook vanochtend volop. Een goede combinatie voor een leuke foto.

Top Liechtenstein
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.