2372##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Gullfoss waterval

Gullfoss watervalIJsland - IJsland - We rijden een paar minuten verder naar de Gullfoss waterval. De Gullfoss waterval is één van de bekendste watervallen van IJsland. De indrukwekkende Gullfoss waterval laat het water van de Ölfusá river in twee delen naar beneden vallen. Vanaf het uitkijkplatform zien we de waterval in de vallei liggen. Via een pad komen we tot vlak bij het vallende water. Hier is goed te zien dat het water bij de onderste waterval in een haakse kloof valt. De waterval ligt in de rivier de Hvita. Het water komt hoofdzakelijk van de gletsjers. Sinds 1979 is de waterval uitgeroepen tot natuurgebied. Hiermee behoren plannen om een elektriciteitscentrale in de waterstroom te bouwen. Gelukkig is dit plan niet doorgegaan. Er zijn twee uitkijkplatformen waar je de Gullfoss waterval kunt bekijken. Er loopt een pad naar een uitkijkpunt waar je de waterval beneden je ziet liggen. Je kunt ook afdalen met een trap en de waterval van meer dichtbij bekijken.

Top IJsland
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.