2359##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Kleurrijk Landmannalaugar

Kleurrijk LandmannalaugarIJsland - IJsland - Landmannaluagar is een gebied van uitgestrekte lavavelden en warmwaterbronnen. De mineralen geven de rhyolietbergen waanzinnig mooie kleuren. Al vanuit de bus zien we de kleurrijke bergen liggen. De bewolking in het binnenland is opgetrokken. Het is zonnig wanneer we rond elf uur uit de bus stappen. Voor ons ligt een camping, een informatiecentrum en er is een provisorisch winkeltje gecreëerd in enkele groen schilderde oude Amerikaanse schoolbussen. Verder is er niets. Eigenlijk komt iedereen hier voor de natuur. In de omgeving van Landmannalaugar kun je mooie tochten maken. Tochten van enkele uren tot meerdere dagen. Wij kiezen voor de wandeling naar de top van de 855 meter hoge Brennisteinsalda. Een rondwandeling van ongeveer drie uur via de bergtop. Het eerste gedeelte van de wandeling loopt door een vallei. Rondom zien we bergen met de meest fantastische kleuren. Hoe leg je dit beeld vast op een foto? Gele zwavelplekken, groen mos, zwart- en blauwkleurig lava en rood ijzerhoudend gesteente. Rond ons klinkt het volop Nederlands. We blijken net met een Djoser groep op te lopen. Zij beginnen net aan hun vakantie. Aan het einde van de vallei begint de beklimming van de Brennisteinsalda. Direct gaat het pad flink omhoog. Zeer steil zelfs. Voorzichtig lopen we omhoog om ervoor te zorgen dat de schoenzolen voldoende grip houden. We maken snel hoogte. Regelmatig stoppen we even om van de prachtige omgeving te genieten. Wat is het hier mooi en wat kan de natuur toch schitterend zijn. Het bereiken van de top valt nog best tegen. Keer op keer denken we bijna boven te zijn, maar blijkt er een nieuwe heuvel achter de vermeende top te liggen. Uiteindelijk bereiken we na anderhalf uur klimmen de top van de Brennisteinsalda. Vanaf de top hebben we magnifiek vergezicht naar alle kanten.

Top IJsland
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.