2355##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Het Jökulsárlón ijschotsen meer

Het Jökulsárlón ijschotsen meerIJsland - IJsland - In het Jökulsárlón meer drijven talrijke schotsen tot ze ver genoeg gesmolten zijn om naar zee te kunnen. Sommige brokken zijn groter dan een huis. Het is nauwelijks voor te stellen dat van deze ijsschotsen maar een tiende boven water zichtbaar is. Het heldere water van het meer is ideaal voor vis. We zien enkele zeehonden door de baai zwemmen op zoek naar voedsel. Het is nog steeds prachtig weer. De blauwe kleur van het ijs weerspiegelt in het water. In de namiddag melden we ons voor een boottocht. We maken een tocht met een amfibievoertuig. Op het land stappen we in, waarna het vaartuig het water in rijdt. Het zijn oude voertuigen van het Amerikaanse leger, wordt uitgelegd aan boord. De boot vaart tussen de enorme ijsschotsen door. De gletsjer ligt nog op acht kilometer afstand, wordt verteld. Ik had dit veel dichterbij ingeschat. Wat een vertekenend beeld. Vanaf het water is het Jökulsárlón meer nog indrukwekkender. Wat is dit prachtig. Na veertig minuten rijdt de boot het land weer op.

Top IJsland
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.