2351##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Bird Island Seychellen

Bird Island SeychellenSeychellen - Bird Island is het meest noordelijke eiland van de Seychellen archipel, 60 mijl van Mahe. Het 0.70 km² groot koraal eiland staat bekend om zijn vogels met onder andere roetzwarte sterns, fee sterns en gemeenschappelijke Noddies. Ook komen de karetschildpadden en de groene schildpadden voor. Het eiland is tegenwoordig een prive vakantieoord met 24 bungalows. Het bevat ook een klein weerstation en een kleine landingsbaan Bird Island Airport , die het eiland met verbindt Mahe . Bird Island was voorheen bekend als "Ile aux Vaches" als gevolg van de vele zeekoeien die leefde in nabijgelegen wateren. Het was vroeger ook een kokosnoot plantage. Sinds 1967 is het eiland in prive-bezit en imaatregelen zijn genomen voor de bescherming van vogels en de Karetschildpad broedplaatsen. Bird Island is genoemd ter ere van haar spectacuar kolonie van circa 700.000 paren van Sooty Tern die nestelen op het eiland. De vogels komen vanaf eind maart, leggen eieren tussen mei en oktober waarna ze het eiland weer verlaten. Een ander fenomeen vooral in oktober tot december, komt voort uit de geografische ligging van Bird Island aan de noordelijke rand van de Seychellen Bank. Dit betekent dat het de eerste aanlanding voor trekkende Euarasian vogels is. Veel nieuwe vogelsoorten rusten hier even uit op hun trek.

Top
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.