2350##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Schlöss Harburg

Schlöss HarburgDuitsland - Duitsland - Rond tien uur rijden we de parkeerplaats op bij het kasteel. Het regent. Volgens de weersvoorspelling wordt het snel droog. Met de paraplu lopen we naar de toegangspoort van het kasteel uit de 11de eeuw. Hier kopen we een toegangskaartje voor de binnenplaats van het kasteel. Bij het betreden van het kasteel, houdt het ook op met regenen. De oorsprong van het complex is gebouwd in de 11de eeuw. In de eeuwen er na is het kasteel verder uitgebouwd. De binnenste burcht bestaat uit zes torens verbonden met dikke hoge muren. De muren van de buitenste burcht zijn aanzienlijk lager. In de burcht liggen verschillende vertrekken, een kapel en een gevangenis. Deze ruimtes zijn alleen te bezoeken met een rondleiding. Wij sluiten aan bij de rondleiding van elf uur. De rondleiding begint in de kasteelkerk. De kleine barokke kerk is in zijn huidige vorm in de 18de eeuw gebouwd en verfraaid. Midden in de kerk leidt een trap naar de crypte. Gesloten voor bezoek. Vanaf de omloop op de kasteelmuur hebben we mooi zicht op het gehele kasteel. Voorzichtig komt de zon een beetje door. Sommige torens deden vroeger dienst als gevangenis. Gevangenen werden in primitieve cellen opgesloten. In de andere torens zijn zalen gerestaureerd. Tegenwoordig worden de zalen gebruikt voor bruiloften en partijen. In de Jagerszaal, een ruimte met wapens en triomfen van de kasteelheer, eindigt de rondleiding.

Top Duitsland
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.