2332##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De Matterhorn

De MatterhornZwitserland - Zwitserland - Wanneer we in Zermatt het station uitlopen, zien we aan de overzijde de bergtrein naar de Gornergrat al staan. We zijn van plan om naar de top van de Gornergrat te reizen en hiervandaan terug te wandelen. Wanneer we het zat zijn, kunnen we de trein weer terug nemen. Omdat we niet precies weten via welk station we terug reizen, is een retour ticket niet zinvol. Hiermee ook de 20% korting op een retourticket niet. We schaffen twee enkele tickets naar de top van de berg aan. De voordeelbonnen, die we gisteren kregen, komen goed van pas. Zonder bonnen zijn de tickets 55 euro per persoon. Met de korting betalen we ?maar? 15 euro voor twee tickets. De trein staat al te wachten. Praktisch de gehele trein zit vol. Een goede business als iedereen een kaartje van vijftig euro voor een enkele reis heeft. Zermatt ligt op 1.608 meter hoogte. Direct buiten het station loopt het spoor flink omhoog. De trein wordt met een tandrad in het midden van het spoor omhoog getrokken. Zo maakt de trein snel hoogte. We zien Zermatt achter ons kleiner worden. Wanneer de trein boven de boomgrens komt, zien we de enorme alpenbergen liggen. Op de toppen van de bergen ligt nog veel sneeuw. Een medereiziger wijst op de hoogste bergpunt. Dat is de Matterhorn, zegt hij en hij is vandaag verrassend goed zichtbaar, gaat hij enthousiast verder. Meestal ligt de top in wolken gehuld. Snel maken we een foto van deze indrukwekkende Alpenreus. De top is 4.478 meter hoog en daarmee een berg in de top-10 van de hoogste bergen van Zwitserland. Hoe hoger we komen hoe meer bergen en gletsjers we zien. Wat een schitterend gezicht. Op de top van de Gornergrat stappen we uit. Er staat een fris windje. Dit mag ook wel want we zijn op 3.135 meter hoogte. Achter ons zien we de Matterhorn liggen. Schuin onder ons de gletsjers, waaronder de Gornergrat gletsjer. Wat een schitterend uitzicht over de Alpen.

Top Zwitserland
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.