2190##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Victoria watervallen

Victoria watervallenZambia - Zambia - We wandelen over de rotsen van de drooggevallen Victoria Falls. Soms moeten we waterstroompjes oversteken. Leonard wijst ons hoe we over de rotspunten kunnen lopen en helpt ons overeind te blijven. Bij de Rainbow Falls kijken we over de rand van de waterval. Vanaf deze zijde is het veel mooier. Ik zie een regenboog in het op spetterende water en begrijp direct de naam. Na drie kwartier bereiken we Livingstone Island. Er komt iemand ons tegemoet lopen om ons ticket te controleren. Livingstone Island is een privé eiland en niet vrij toegangbaar. Vanaf de gedenksteen voor David Livingstone geeft Leonard uitleg over de geschiedenis. Hiervandaan hebben we een prachtig uitzicht over de Boiling Pot. Het water van de Zambezi valt over een breedte van ruim anderhalve kilometer naar beneden. Daar wurmt het zich door één doorgang onder de grensbrug tussen Zambia en Zimbabwe door. Door de kracht van het water wordt dit de Boiling Pot genoemd. Op Livingstone Island kleden we ons om. In zwemkleding overbruggen we zwemmend het eerste stukje van een meter of dertig door de rivier. Het is zaak om vooral tegen de stroom in te zwemmen en zo met een boog aan de andere kant te komen. Voor de veiligheid is ook een touw gespannen, mocht je toch afdrijven. Felix is ons komen vergezellen. Hij heeft mijn camera overgenomen en maakt met mijn camera foto’s van onze zwemtocht. Net aan de andere kant van de rotsen ligt de Devils Pool. Een diepe kom met een hoge rand aan de zijkant van de waterval. Leonard wijst ons hoe we veilig het water in kunnen springen. Spring je te ver naar rechts, kom je in de stroom van de waterval, spring je te ver naar links raak je de rotsen. Ik neem een aanloopje en spring in de Devils Pool op de aangegeven plek. Ik verdwijn koppie onder en bedenk me hoe bijzonder deze duik is. Ik laat me met de stroom meedrijven naar de rand van de pool. Leonard helpt me op de rand. Het water van de Zambezi stroomt langzaam langs me. Ik zit op de rand van een van de meest bijzondere watervallen. Eén meter achter mij stort het water bijna honderd meter naar beneden. Vooral het continu geluid van water maakt de belevenis nog bijzonderder.

Top Zambia
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.