2137##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Montevideo

MontevideoUruguay - Via de Plaza Independencia loop ik naar het Teatro Solis. Ik ga het 19de-eeuwse neo-klassieke theatergebouw binnen. Binnen kijken drie medewerkers mij vragend aan. Wanneer ik uitleg dat ik het gebouw van binnen wil bekijken, leggen ze mij in prima Engels uit, dat er twee gratis te bezoeken tentoonstellingen zijn. Voor ik er erg in heb, krijg ik twee brochures in mijn handen gedrukt. Ik loop langs de tentoonstellingen, maar ik heb meer oog voor het bouwwerk. Vooral de foyer is prachtig. Jammer dat ik de theaterzaal niet kan bekijken. De brochures zijn in het Spaans. Ik maak er uit op dat men met de exposities de kunst meer toegankelijk voor de gewone man wil maken. Schuin tegenover het theater leidt een straat naar de Plaza de Constitutión. Op een podium is een optreden en er wordt tango gedanst. De hele dag staat in het teken van de tango. Het is gezellig druk. Ik luister even naar de muziek en geniet van de mensen. In de winkelstraten rond het plein proberen verkopers op kleedjes spullen te slijten. De winkels zijn al gesloten. Via de Plaza Zabala, met het standbeeld van de stichter van Montevideo, kom ik bij de Mercado del Puerto. Dit marktgebouw zou een hoogtepunt van de stad moeten zijn, maar alle horeca is al gesloten. Ook de markthallen zelf zijn al dicht.

Top
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.