2124##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Oud Dresden aan de Elbe

Oud Dresden aan de ElbeDuitsland - Duitsland - Met de plattegrond in de hand, wandelen we Dresden in. Op de kaart zien we als eerste het barokke Zwinger paleis liggen. De Zwinger werd in de 15de eeuw gebouwd in de ruimte tussen de vestingmuren. Vanaf de grote binnenplaats van het complex met fonteinen, zien we pas hoe groot het is. Iedere zijde is indrukwekkend. Ieder detail is mooi. Ook het naastgelegen Semperoper, het operagebouw, is al even fraai. Aan de andere zijde van de Theater Platz liggen de Hofkirche en het Residenzschloss zij aan zij. De oude binnenstad lijkt een aaneenschakeling van prachtige oude gebouwen. Aan het straatbeeld is niet te zien dat de stad Dresden tijdens de oorlogsjaren zwaar gebombardeerd is. Het hele oude centrum is volledig gerenoveerd in oude stijl. De Katholische Hofkirche werd in 1739 gebouwd onder keurvorst August III van Polen. In de barokke kerk staan 78 beelden van heiligen. De kerktoren is 85 meter hoog. Op de muur van het Residenzschloss hangt een honderd meter lange afbeelding van de Fürstenzug (optocht van vorsten). Alle vorsten, prinsen, hertogen en leiders van de stad tussen 1127 en 1904 staan hier afgebeeld alsof ze in een parade achter elkaar lopen. Het middelpunt van de stad vormt de ronde Frauenkirche aan de Neumarkt. Deze Evangelische-Lutherse kerk in hoogbarokke stijl is tussen 1726 en 1743 gebouwd. Tijdens de oorlog is de kerk praktisch geheel verwoest bij bombardementen. Tijdens de DDR periode vormden de restanten een herinnering aan de oorlog. Pas in 1994 startte men met de restauratie. We dwalen door de straten van de oude stad. Eigenlijk is het overal mooi. Het Albertinum, het Rathaus en het ministerie van Financiën aan de overzijde van de Elbe.

Top Duitsland
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.