2109##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Authentiek Paraty

Authentiek ParatyBrazilië - Brazilië - Terug in de stad neemt Philippe ons direct mee naar de oude stad. De vloed is rond drie uur op de maximale hoogte en het is nu al half vier geweest. Met flinke passen lopen we naar het historische centrum. Hoewel het water zich al aan het terugtrekken is, zie ik nog verschillende straten onder water staan. De historische huizen weerspiegelen prachtig in het zeewater. Ook bij de oude c reikt het oceaanwater tot vlak voor de kerkdeur. Ik wandel door het stadje om de sfeer op te snuiven. Het is druk op straat met vooral toeristen. Ik passeer de brug naar het noordelijke deel en het fort. Jongens springen van de brug in het water. De weg naar het fort loopt flink omhoog. Ook is het hier veel stiller op straat. Ik besluit dat ik wel genoeg gewandeld heb vandaag. Ik keer terug naar het centrum. Ik strijk neer bij een van cafés. De terrassen buiten liggen nog in de felle zon. Ik ga binnen zitten. Bij het afrekenen staat er naast de service ook negen Real extra op de rekening per persoon. Dat is voor de live muziek, legt de serveerster uit. Wat vreemd dat een biertje van twaalf Real, bijna verdubbeld door alle toeslagen. Of we dan misschien voor één persoon geld voor de muziek willen betalen? We hebben een leuke dag gehad, en betalen het gevraagde bedrag.

Top Brazilië
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.