2094##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De Macedonische hoofdstad Skopje

De Macedonische hoofdstad SkopjeMacedonië - Macedonië - De stad heeft een bijzondere architectuur. Het lijkt wel of alle bouwstijlen door elkaar gebruikt zijn. Oude en nieuwe gebouwen staan rond het centrale plein. Protserige fonteinen en talrijke standbeelden sieren het plein. Het komt allemaal bombastisch over. In een restaurant langs de rivier bestellen we een broodje. Aan de overzijde staat het stadhuis in Griekse stijl opgetrokken uit wit marmer. Na de lunch lopen we aan de overzijde van de rivier de wijk Carsija in. Een wijk die lijkt op een oosterse bazaar. Overal zijn kleine winkeltjes. Souvenirs, Turkse cafés, maar ook antiek of legerspullen. We dwalen door de smalle straatjes. Het is niet moeilijk hier te verdwalen. Gelukkig steekt het naastgelegen kasteel boven de wijk uit. Een goed oriëntatiepunt. Op weg naar het kasteel ligt de Jovas Pass Church. Deze kerk is verdiept aangelegd. In de veertiende eeuw was het volgens de Ottomaanse wet niet toegestaan hoger te bouwen dan de moskee. Door de kerk twee meter uit te graven, kon de kerk wel gebouwd worden. De kerk kan bezichtigd worden tot vijf uur. Hoewel het nog geen vijf uur is, is het ticketloket al gesloten. De beveiliger beklaagt zich, dat de verkoopster er al een kwartier van door is. De manager is er vandaag niet en daarom is zij ook eerder naar huis gegaan. Hij verontschuldigt zich dat hij de kerk niet voor ons open mag maken. Morgen ochtend weer, verzucht hij. Vanaf het kasteel hebben we zicht op de stad. Het kasteel terrein is wat overwoekerd en heeft zijn charme verloren. De twee musea zijn gesloten. We keren terug naar de oude stad om wat te drinken.

Top Macedonië
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.