2081##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De houten huizen van Vlkolínec

De houten huizen van VlkolínecSlowakije - Bij het ontbijt blijken er toch nog meerdere gasten overnacht te hebben. Wij dachten de enige gasten te zijn in het hotel. In de nabijheid van het hotel ligt het museumdorpje Vlkolínec in de bergen. Het is nog geen vijftien minuten rijden. Door de beschutte ligging, zijn in dit dorpje de traditionele boomstammen huizen bewaard gebleven. De veelal in felle kleuren geschilderde houten huizen, steken mooi af tegen de strak blauwe lucht en de bergen. We wandelen tussen de huizen door. Eén van de huizen is opengesteld als museum. Hier wordt getoond hoe de mensen vroeger leefden. Via de houten klokkentoren komen we bij het kleine stenen kerkje. De huizen in het dorp worden nog gewoon bewoond, maar de bewoners zijn duidelijk gewend aan rondlopende toeristen. We laten Vlkolínec achter ons en zetten koers naar het Bratislava.

Top
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.