2039##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De Jami Ul-Aflar moskee in Colombo

De Jami Ul-Aflar moskee in ColomboSri Lanka - Sri Lanka - Daarna ga ik naar het fort. Het fort is de diplomatieke wijk waar veel regeringsgebouwen staan. Hier stap ik uit. Ik wandel de direct er naast gelegen Patteh wijk in. Dit is de handelswijk. Direct zie ik talrijke winkeltjes. Ik kom uit bij de Jami Ul-Alfar moskee. Deze rood met wit gestreepte moskee is één van de meest karakteristieke gebouwen van Colombo. Via de marktstraatjes loop ik naar het Nederlands museum. Binnen wordt getoond hoe men leefde tijdens de Nederlandse periode. Ik wandel verder naar de Dutch Reformed Church Wolvendhal. Hier liggen Nederlandse zeehelden begraven. Als ik op zoek ga naar de Sri Muthu Vinayakar Kovil tempels, kom ik in een wirwar van straatjes terecht. Als het dood lijkt te lopen, gebaren bewoners dat ik verder kan. Ik ga het steegje in van nog geen meter breed, gevolgd door verschillende nieuwsgierige kinderen. Ik volg de route tussen de huizen door. Ik groet de verbaasd kijkende mensen. Ik realiseer me dan pas dat ik in heel Colombo nog geen enkele andere toerist gezien heb. Niet op de markt, niet bij de moskee en ook niet hier op straat. Als ik terug loop richting het fort, begint het te spetteren. Ik duik een lokaal restaurant in en bestel een colaatje.

Top Sri Lanka
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.