1967##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De Geiranger Fjord

De Geiranger FjordNoorwegen - Noorwegen - Onderweg geeft de lage bewolking prachtige plaatjes langs de fjorden. In Linge steek ik de Norddalsfjord over met de veerboot richting Eidsdal. Hiervandaan ga ik verder naar Geiranger. Het weer klaart gelukkig steeds meer op. Bij het naderen van Geiranger heb ik een prachtig uitzicht over de fjord. Helaas is er niet voldoende tijd om een foto stop te maken. Via de haakse bochten cirkelt de bus de berg af naar Geiranger. Net op tijd komen we bij de veerboot aan. Geiranger (300 inwoners) is een klein plaatsje aan het einde van de Geirangerfjord. Deze fjord is beroemd om de hoge steile rotswanden. Door de enorme diepgang kunnen ook grote passagiersschepen hier aanleggen. Ruud heeft voorgesteld hier met de veerboot naar Hellesylt te gaan. Dit kost 55 NOK (€ 7,15) per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de overtocht van de bus. De route wordt dan in Hellesylt weer voortgezet. Het is inmiddels helemaal droog geworden. Vanaf het bovendek heb ik een prachtig uitzicht. De boottocht gaat langs de zeven zusters waterval (de Syv Søstre) en de hoge Vrijer waterval (Friar). Aan boord moet ik ook mijn lunch kopen. Echter door het prachtige uitzicht is hier nog niet van gekomen. Als ik mij stort op de catering, blijkt de aankomsthaven al in zicht te zijn. Snel sla ik de broodjes in en ga weer terug naar de bus.

Top Noorwegen
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.