1898##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De tempels van Kyoto

De tempels van KyotoJapan - Japan - De Toji tempel is één van de oudste tempels van Kyoto en heeft zelfs met 55 meter hoogte de hoogste pagode van Japan. De pagode is het beeldmerk van de stad Kyoto. Helaas kunnen we de pagode niet van binnen bekijken. De pagode met relikwieën van Boeddha is alleen bij speciale gebeurtenissen open. In de Kondo (Main Hall) en de Kodo (bibliotheek) staan prachtige grote Boeddha standbeelden. Via de tuin van de tempel kom ik weer bij mijn fiets. We rijden in noordelijke richting naar de andere kant van de stad. Een flink stuk rijden. Het verkeer houdt opvallend veel rekening met fietsers. Of misschien wel met toeristen op de fiets. Zolang we de doorgaande drukke wegen blijven volgen gaat het prima met de route, maar zodra we de smalle straatjes in gaan, zijn we de weg al snel kwijt. Het rijdt alleen veel leuker tussen oude houten huisjes door. Gelukkig weet iedereen de Kinkaku-ji tempel te vinden. Na drie keer de weg gevraagd te hebben, staan we voor de tempel. Direct wijst een suppoost waar we de fietsen moeten parkeren. Zomaar ergens je fiets neerzetten is er niet bij in Japan. De Kinkaku-ji tempel, of Rokuon-ji Temple zoals de officiële naam luidt, is vooral beroemd om het gouden palviljoen. Honderden andere, voornamelijk Japanse toeristen, weten dit ook. Het is vandaag de eerste dag van het Boeddhistische Obon festival. Tijdens het driedaagse Obon festival worden de voorouders vereerd. Officieel is het geen nationale feestdag, maar praktisch alle Japanners nemen drie dagen vrij. Met een stoet toeristen loop ik het tempelcomplex in. Het gouden paviljoen ligt aan de overzijde van de vijver. Het paviljoen dateert uit de eind 14de eeuw periode. Het gouden dak weerspiegelt in het licht rimpelende water. Een mooi gezicht. Misschien is het nog wel mooier om te zien hoe iedereen zich in bochten wringt om met de tempel op de foto te kunnen. De overige tuinen, vijvers en tempels gaan aan de aandacht van de meeste bezoekers voorbij. Aan mij ook. Het is erg warm en ik ga op zoek om iets te drinken. Overal staan frisdrankautomaten. Handig om weer van mijn muntgeld af te komen.

Top Japan
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.